Malaco på Facebook
Malaco
Direkt ur påsen eller upphälld i en skål? Hur äter du Gott & Blandat?
Läkerol på Facebook
Läkerol
Varning för starka tänder! 😬 Två DentaFresh Kids efter maten, en god vana som är bra för tänderna. Perfekt komplement till tandborstning! Tagga någon som inte får missa dessa hjältar. 👇 Rekommenderas från två års ålder.
Ahlgrens Bilar på Facebook
Ahlgrens bilar
Med Ahlgrens bilar får du många bilar för pengarna!
Kexchoklad på Facebook
Kexchoklad
Heja Dig! Tagga någon som förtjänar en Kexchoklad. 💛
Läkerol på Facebook
Läkerol
Vilken YUP har du i väskan?
Polly på Facebook
Polly
Cinnamon bun, Blueberry pie eller Mud cake - vilken är din favorit till kaffet? ☕️
Ahlgrens Bilar på Facebook
Ahlgrens bilar
Ett godare bilregister.
Malaco på Facebook
Malaco
Att stå på sidlinjen kan ha sina fördelar! Vilken typ av godisälskare är du?
Malaco på Facebook
Malaco
Ett svårt val för en lakritsälskare! Vilken väljer du?
Plopp på Facebook
Plopp
I höst lanseras två nya smaker av Plopp mjölkchokladkaka! Kan ni gissa smakerna? 🍫💭
Kexchoklad på Facebook
Kexchoklad
All rörelse är bra rörelse! Hur håller du igång i sommar? Du glömmer väl inte att belöna dig med Sveriges godaste mellanmål efteråt. 👊
Malaco på Facebook
Malaco
🍍 Vilket fruktgodis är det bästa? 🍏
Ahlgrens Bilar på Facebook
Ahlgrens bilar
Hur äter du Ahlgrens bilar? 🚗
Läkerol på Facebook
Läkerol
YUP Strawberry Lime & Sour Peach är en riktig sommarhit! 🍓🍑 Vilken YUP är din favorit?
Polly på Facebook
Polly
Polly-mousse - en pollyälskares dröm! 💭 Ingredienser: 1,5 dl grädde 1 påse Polly Original 1 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kakao Gör såhär: Vispa grädde, kakao, florsocker och vaniljsocker till en fluffig mousse. Hacka Polly i mindre bitar och rör ner i moussen. Toppa med massvis av Polly!
Malaco på Facebook
Malaco
Att vara kartansvarig på semestern har sina fördelar! 😋
Läkerol på Facebook
Läkerol
Tillsammans sprider vi kärlek! Tagga någon du tycker om. ❤️🧡💛💚💙💜
Ahlgrens Bilar på Facebook
Ahlgrens bilar
Håll lacken intakt för godare smak!
Polly på Facebook
Polly
Vilken picknick föredrar du? 🙊🍫
Plopp på Facebook
Plopp
Är du en riktig Ploppfantast? Hitta felet på förpackningen!
Polly på Instagram
Polly
Det börjar närma sig... Glöm inte, ingen jul utan Polly! 🎄🎁 #polly #pollyöverallt #pollymilkchoco #jul2019 #julförberedelser #cloetta
Ahlgrens Bilar på Instagram
Ahlgrens bilar
Vet du vad som är bättre än doftgranar? Juliga Ahlgrens bilgranar som både doftar och smakar gott - finns att köpa under begränsad tid! 🎄 #ahlgrensbilar #bilgranar #doftgran
Plopp på Instagram
Plopp
Tips! Ha alltid en Plopp nära till hands för att dela med en kollega som har en tuff dag på jobbet. 🍫📝 #plopp #ploppchoklad #delamedenkollega #tuffdagpåjobbet #piggaupp #cloetta
Malaco på Instagram
Malaco
När man är vuxen får man bestämma själv vad en fruktstund innebär 🍉 #malaco #fruktstund #vattenmeloner
Läkerol på Instagram
Läkerol
För dig som inte riktigt är redo för smaken av jul... #läkerol #läkerolclassic #anywhereanytime #alwayswithyou #makespeopletalk #sockerfritt #cloetta
Plopp på Instagram
Plopp
CHOKLADFUDGE MED SMAK AV DJUNGELVRÅL - perfekt till första advent! ​Ingredienser: ​1 burk sötad kondenserad mjölk 200 g Plopp Djungelvrål 200 g mörk kvalitetschoklad 50 g smör Ev. lite flingsalt på toppen ​Gör så här: Värm mjölk och choklad över vattenbad under omrörning. Tillsätt smör när chokladen smält, rör tills smeten är slät och glansig. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper ca 20x20 cm. Låt stå svalt över natten innan du skär upp i bitar. Njut!
Ahlgrens Bilar på Instagram
Ahlgrens bilar
En riktigt god trailer! #biltrailer #ahlgrensbilar
Kexchoklad på Instagram
Kexchoklad
Passa på att träna ute när vädret tillåter. Belöna dig med Sveriges godaste mellanmål! #aktiv #utomhusträning #kexchoklad #cloetta #sverigesgodastemellanmål
Läkerol på Instagram
Läkerol
Everyday essentials. ✨ #läkerol #läkerolclassic #everydayessentials #anywhereanytime #alwayswithyou #makespeopletalk #cloetta
Läkerol på Instagram
Läkerol
Gör Dents Pink Grapefruit till en del av din rutin. Ta två tuggpastiller efter varje måltid och njut av en härligt fräsch känsla samtidigt som du stärker tänderna. ✨ #läkerol #läkeroldents #anywhereanytime #alwayswithyou #makespeopletalk #sockerfritt #xylitolpastill
Malaco på Instagram
Malaco
Vilken Gott & Blandat med 30% mindre socker skulle du välja? #malaco #gottochblandat #mindresocker
Plopp på Instagram
Plopp
Vilken ska bort? 🤔 #ploppkluring #ploppchoklad #plopp #cloetta
Kexchoklad på Instagram
Kexchoklad
Sveriges godaste mellanmål! 💪 #kexchoklad #cloetta #sverigesgodastemellanmål
Ahlgrens Bilar på Instagram
Ahlgrens bilar
Den godaste typen av körkort. #ahlgrensbilar #körkort
Läkerol på Instagram
Läkerol
SALTY CARAMEL - för dig som inte kan få nog av kombinationen av lakrits och salt karamell. Vilken är din favorit? #läkerol #läkerolclassic#saltycaramel #sugarfree #sockerfritt #anywhereanytime #alwayswithyou #makespeopletalk
Plopp på Instagram
Plopp
Snabbt, enkelt och GOTT! Testa chokladdoppade popcorn i helgen. 🍫🍿 Ingredienser: 1 påse micropopcorn 2 Plopp Mjölkchokladkakor (á 75g) Gör så här: Poppa micropopcornen enligt anvisningar på förpackningen. Smält mjölkchokladen. Häll de varma popcornen i en skål och häll över den smälte chokladen. Blanda runt. #plopp #ploppchoklad #bakamedplopp #cloetta
Ahlgrens Bilar på Instagram
Ahlgrens bilar
Ahlgrens bilar är alltid i rullning, oavsett tid på dygnet. #ahlgrensbilar
Malaco på Instagram
Malaco
Hjälp oss att sprida ordet om Malaco Mustascher! 20 % av överskottet från försäljningen går till Prostatacancerförbundet. Helt enkelt god skumlakrits för en god sak! #malaco #mustascher #mustaschkampen
Malaco på Instagram
Malaco
Är barnens halloweengodis eftertraktat där hemma? Vi förstår 😄 #malaco #halloween #halloweengodis
Plopp på Instagram
Plopp
Buuuu! Hur förberedd är du inför årets godaste högtid? 🎃👻🍫 #plopp #ploppchoklad #halloween #cloetta

Vanliga frågor

Vad gör jag om något är fel på produkten som jag har köpt?

Skicka ett meddelande till vår Konsumentservice genom formuläret på den här sidan och berätta vad som är fel. Kom ihåg att spara produkten och förpackningen.

Du kan också välja att direkt sända produkten i retur till oss i sin förpackning och berätta vad som är fel, var du har köpt den samt lämna dina kontaktuppgifter (namn, adress, epost och telefonnummer). Vi utreder då ditt ärende och återkommer inom kort med svar. Genom att använda frisvar-adressen nedan behöver du inte sätta frimärke på kuvertet.

”Frisvar”
Cloetta Sverige AB
20463544
208 00 Malmö

Kan vi bli sponsrade av er?

Vi har tyvärr inte möjlighet att sponsra privatpersoner, föreningar, skolor etc. med godis eller reklamprodukter. Vi har en plan för vår sponsring som sträcker sig till ett fåtal strategiska samarbetspartners samt några enstaka större arrangemang.

Receptet på våra härliga Ahlgrens bilar är en väl förborgad hemlighet. Om den rosa, vita eller gröna bilen har samma smak eller inte, lämnar vi upp till alla som äter Ahlgrens bilar att själva bedöma!

Cloetta har två egna butiker som finns i Ljungsbro och i Gamla Linköping.

Kartor och öppettider

Center föddes 1941 och är från början en Cloetta-produkt, medan Plopp föddes 1949 i Stockholm hos Choklad Thule. När Choklad Thule köptes upp av Cloetta så kom Plopp med i Cloettas sortiment och har blivit kvar där. 

Även om de har sina likheter är Plopp och Center två olika produkter.

Center och Plopp har olika recept när det gäller fyllning och chokladandel. Plopp-fyllningen har en något högre sockerhalt än Center-fyllningen. Vidare är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har en mera "knäck"-artad arom medan Center har en mera ren toffe, karamell eller mjölkkolasmak. Dessutom är Plopp-fyllningen lite mera lättflytande eftersom den inte kokas lika mycket och därigenom får en något högre vattenhalt.

Från och med 2018 kommer merparten av Cloettas produkter att vara fria från palmolja. Samtidigt förbättrar vi spårbarheten för den palmolja som fortsatt används. 

I våra choklad- och fudgeprodukter övergår vi till RSPO-segregerad palmolja. RSPO-segregerad palmolja innebär att det finns spårbarhet tillbaka till kända kvarnar och deras kringliggande plantager. Palmoljan som vi får från vår leverantör är producerad på ett hållbart sätt enligt RSPO-standarden.

Cloetta byter också ut palmoljan som finns i våra glansmedel. Glansmedel används utanpå många av våra godisprodukter och pastiller för att ge dem en fin och skyddande yta som förhindrar att produkterna klibbar samman. Palmoljan i glansmedlet byts ut till kokosolja. 

Från och med 2018 är därmed majoriteten av Cloettas produkter fria från palmolja. I produkter som fortsatt innehåller palmolja, kan vi garantera att endast RSPO-certifierad palmolja finns fysiskt i produkterna.

Läs gärna mer om Cloettas hållbarhetsarbete här.

A:et som finns på Läkerol-tabletterna och askarna, är inte bara en symbol för högsta kvalitet, utan också en hyllning till grundaren av varumärket - Adolf Ahlgren.

Följande djur har fått stå modell för figurerna i påsen: apa, lejon, ekorre (!) och elefant. Djungelvrål togs fram för länge sedan och varför man valde ut just dessa djur vet vi tyvärr inte, men alla hör de hemma i djungeln – till och med ekorren vilket kan kännas lite oväntat!

Vi tar fram ett begränsat antal reklamprodukter som används i olika konsumenttävlingar och kampanjer, och har därför inga produkter till försäljning eller utdelning.

Håll utkik i din butik eller på våra Facebook-sidor efter aktuella kampanjer och tävlingar. Där står ofta fina vinster på spel!

Vi säljer våra varor i första hand till konfektyrgrossister, som i sin tur levererar till butiker och kiosker. Därför kan du tyvärr inte köpa våra produkter direkt från oss.

Cloetta har däremot två egna godisbutiker för konsumenter. Den ena är en butik i Ljungsbro (strax utanför Linköping) där vi har full sortering av Cloettas produkter samt fabriksförsäljning av andrahandssorterad konfektyr (sortiment och tillgång kan variera). Den andra är en 1950-talsinspirerad butik i Gamla Linköping.

Kartor och öppettider för våra butiker

Ingredienslistan på förpackningen anger vilka råvaror och tillsatser som finns i produkten. Alla godkända tillsatser i livsmedel har ett E-nummer. Tillsatserna godkänns av Europaparlamentet och Europeiska unionens råd för användning inom hela EU.

För att få reda på vad varje E-nummer betyder, kan du titta i Livsmedelsverkets E-nummernyckel som listar alla tillsatser som är godkända i Sverige.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida

Enligt gällande livsmedelslagstiftning skrivs bäst-före-datumet så här: dag - månad - år.
Till exempel: 081118 eller 08112018 = 8 november 2018.

Vi har många olika chokladrecept och de har alla lite olika kakaohalt - för de flesta av våra produkter anges halten kakao för chokladdelen i märkningstexterna. Vi har till exempel en mörk chokladkaka utan tillsatt socker med 72 % kakao. Vår mjölkchoklad innehåller minst 25 % kakao. 

Korrekt information om ingredienser, näringsvärden och allergener finns på produktförpackningen. Du kan även läsa mer om innehållet i respektive produkt här på webbplatsen.

Använd gärna sökfunktionen för att hitta produkten som du vill läsa mer om eller filtrera på till exempel glutenfria produkter.

Nej, vi använder inga azo-färger. De flesta av våra godisfärger är naturliga eller naturenliga.

Gelatin finns i vissa av våra produkter och det kommer alltid från gris. Om en produkt innehåller gelatin, står det utskrivet i klartext i ingredienslistan på förpackningen.

Modifierad innebär att stärkelsen bearbetats så att den bättre lämpar sig för godistillverkning. Den modifierade stärkelsen kan vara framställd av vete. I så fall anger vi det i ingredienslistan. Står det inte vete i ingredienslistan utan bara stärkelse så är det glutenfri stärkelse.

Den glukossirap vi använder i våra produkter tillverkas av stärkelse från vete, majs eller potatis. I processen med att framställa glukossirap tas gluten bort. Glutenhalten i glukossirapen är därför under 20 ppm och anses glutenfri.

Choklad kan bli vit eller grå om den förvaras för varmt eller vid skiftande temperatur. Det är inte farligt men ser inte så aptitligt ut. Rekommenderad förvaring är torrt och svalt (under normal rumstemperatur), men tänk på att chokladen smakar bäst om den är rumsvarm.

Att vi ibland tar bort en produkt ut vårt sortiment, beror oftast på att efterfrågan varit för liten. Självklart hoppas vi att du hittar en ny favorit i vårt breda sortiment.

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss!

Vi är stolta över vår produktkvalitet och vill gärna ha glada och nöjda konsumenter.

Du är alltid välkommen att höra av dig till Konsumentservice med synpunkter och frågor. De vanligaste frågorna som kommer till oss ser du här intill. Hittar du inte svaret på din fråga där, är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Cloettas butiker

Cloettas butik i Ljungsbro

Vi har öppet vardagar kl 10-18 och lördagar kl 10-15. Under vecka 28-32 har vi även öppet kl 10-15 på söndagar. Helgdagar och helgaftnar är butiken stängd, med undantag för Trettondagsafton, Påskafton, Valborgsmässoafton och Alla Helgons dag då vi har öppet som vanligt. Förändringar i öppettiderna kan förekomma. Välkommen in!

Restaurang Tre Bröder
Ovanför butiken finns restaurangen Tre Bröder där det serveras lunch och fika. Vid större sällskap, exempelvis bussresor, vänligen kontakta restaurangen i förväg på telefonnummer 013-285 195.

Karta och mer information

Cloettas butik i Gamla Linköping

Vi har öppet vardagar kl 10-17 samt lördagar och söndagar kl 11-16. Under vecka 26-33 har vi öppet kl 11-17 på lördagar och söndagar. Helgdagar och helgaftnar har vi öppet kl 11-16, förutom Midsommarafton, Midsommardagen, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Nyårsafton och Nyårsdagen, då butiken är stängd. Välkommen in!

Karta och mer information