Tryck Enter för att komma till huvudinnehållet

Kexchoklad - Sveriges godaste mellanmål

Cloettas Kexchoklad är en svensk favorit som har en speciell plats i många hjärtan. Vi är en aktiv klassiker som har förgyllt vardagen för det svenska folket sedan år 1938. Kexchoklad, också tidigare benämnd som Five o´clock kexchoklad, är en av Sveriges mest uppskattade chokladprodukter.

Kexchoklad visade sin aktiva sida redan år 1940 i olika reklamkampanjer och användes då i samband med skidåkarmiljöer - Go’ och Glad Kexchoklad! Under åren därefter blev Kexchoklad ett naturligt val för ett aktivt mellanmål och blev då benämnt som Sveriges godaste mellanmål! Kexchoklad har synts i samband med en rad olika sporter och är därför väl förknippat med det aktiva livet i Sverige. Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen, ett riktigt original!

De goda kexchokladen består idag av tre lager frasiga chokladöverdragna rån som blev grunden till dess namn, Kexchoklad. Överdraget på rånen består av en ljuvlig mjölkchoklad, vilket skapar en utsökt kombination. Chokladen finns i olika förpackningar och storlekar. Kexchoklad passar perfekt för många olika tillfällen för att fylla på med energi i skidbacken, på jobbet eller varför inte njuta av den på en picknick. Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen.

Visste du att...

Kexchoklad var den mest sålda livsmedelsprodukten i Sverige 2022?

Kexchoklad

Har du några frågor?

Se våra vanligaste frågor och svar

Läs mer

Sociala medier