Tryck Enter för att komma till huvudinnehållet

Frågor & svar

Varmt välkommen till vår konsumentservice. Här finner du svaren på våra vanligaste frågor. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss via formuläret.

Produktfrågor

Produktfrågor

Vad gör jag om något är fel på produkten som jag har köpt?
Skicka ett meddelande till vår Konsumentservice genom formuläret på den här sidan och berätta vad som är fel. Kom ihåg att spara produkten och förpackningen. Du kan också välja att direkt sända produkten i retur till oss i sin förpackning och berätta vad som är fel, var du har köpt den samt lämna dina kontaktuppgifter (namn, adress, epost och telefonnummer). Vi utreder då ditt ärende och återkommer inom kort med svar. Genom att använda frisvar-adressen nedan behöver du inte sätta frimärke på kuvertet.
”Frisvar”
Cloetta Sverige AB
20463544
208 00 Malmö
Varför blir chokladen grå/vit?

Choklad kan bli vit eller grå om den förvaras för varmt eller vid skiftande temperatur. Det är inte farligt men ser inte så aptitligt ut. Rekommenderad förvaring är torrt och svalt (under normal rumstemperatur), men tänk på att chokladen smakar bäst om den är rumsvarm.

Varför försvinner produkter ur sortimentet?

Att vi ibland tar bort en produkt ut vårt sortiment, beror oftast på att efterfrågan varit för liten. Självklart hoppas vi att du hittar en ny favorit i vårt breda sortiment.

Det saknas en bit/sort av innehållet i min påse?

Komponenterna i våra blandpåsar produceras var för sig och fylles sedan automatiskt i en doseringsmaskin som tömmer ner dessa i påsar. Blandningsförhållandet kan dessvärre variera beroende på hur många av varje sort som hamnar i doseringsenheten. Det går med andra ord inte att styra så att det alltid blir lika många av varje sort. I genomsnitt stämmer dock påsarnas innehåll väl överens med den ursprungliga fördelningen.

Deformerat godis

Mycket av vårt godis får sina olika former och utseende genom att gjuta produkten i formar med packat majsmjöl. Om lådan inte är tillräckligt full med majsmjöl eller om avtrycken i majsmjölet faller sönder blir produkten deformerad. Det innebär ingen fara att äta produkten, det är enbart en utseendemässig defekt.

Har du fortfarande frågor?

Behöver du mer information är du varmt välkommen att kontakta vår konsumentservice. Vi svarar dig så fort som möjligt.

Kontakta oss

Cloettas butiker

När är era butiker öppna?

Cloetta har tre egna butiker som finns i Malmö, i Ljungsbro och i Gamla Linköping. Deras öppettider hittar du under fliken Cloettas butiker i menyraden.

Går det att handla eller beställa direkt från er?

Vi säljer våra varor i första hand till konfektyrgrossister, som i sin tur levererar till butiker och kiosker. Därför kan du tyvärr inte köpa våra produkter direkt från oss. Cloetta har däremot tre egna godisbutiker för konsumenter. I butiken i Ljungsbro (strax utanför Linköping) har vi full sortering av Cloettas produkter samt fabriksförsäljning av andrahandssorterad konfektyr (sortiment och tillgång kan variera). En bit därifrån, i Gamla Linköping, finns vår 1950-talsinspirerade butik. Den tredje butiken By Cloetta, vår konceptbutik i Malmö där du kan ta del av en helt unik godisupplevelse.

Har du fortfarande frågor?

Behöver du mer information är du varmt välkommen att kontakta vår konsumentservice. Vi svarar dig så fort som möjligt.

Kontakta oss

Frågor om produktinnehåll

Varför använder ni palmolja?

Cloetta har bytt ut palmolja där det visat sig möjligt och då det finns bättre alternativ. För de produkter som fortsatt innehåller palmolja, främst choklad- och kolaprodukter, har vi övergått till segregerad, spårbar palmolja enligt RSPO:s principer. Läs gärna mer om palmolja här: Palmolja – Cloetta

Vad betyder de E-nummer som står på förpackningarna?

Ingredienslistan på förpackningen anger vilka råvaror och tillsatser som finns i produkten. Alla godkända tillsatser i livsmedel har ett E-nummer. Tillsatserna godkänns av Europaparlamentet och Europeiska unionens råd för användning inom hela EU. För att få reda på vad varje E-nummer betyder, kan du titta i Livsmedelsverkets E-nummernyckel som listar alla tillsatser som är godkända i Sverige.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida.

Vad har ni för kakaohalt i er choklad?

Vi har många olika chokladrecept och de har alla lite olika kakaohalt – för de flesta av våra produkter anges halten kakao för chokladdelen i märkningstexterna. Vi har till exempel en mörk chokladkaka utan tillsatt socker med 72 % kakao. Vår mjölkchoklad innehåller minst 25 % kakao.

Var hittar jag allergiinformation, näringsvärden och innehållsdeklarationer?

Korrekt information om ingredienser, näringsvärden och allergener finns på produktförpackningen. Du kan även läsa mer om innehållet i respektive produkt här på webbplatsen. Använd gärna sökfunktionen för att hitta produkten som du vill läsa mer om eller filtrera på till exempel glutenfria produkter.

Var kommer gelatinet i ert godis ifrån?

Gelatin finns i vissa av våra produkter och ursprunget på gelatinet varierar. Om en produkt innehåller gelatin, står det utskrivet i klartext i ingredienslistan på förpackningen.

Vad är modifierad stärkelse?

Modifierad innebär att stärkelsen bearbetats så att den bättre lämpar sig för godistillverkning. Den modifierade stärkelsen kan vara framställd av vete. I så fall anger vi det i ingredienslistan. Står det inte vete i ingredienslistan utan bara stärkelse så är det glutenfri stärkelse.

Innehåller glukossirapen gluten?

Den glukossirap vi använder i våra produkter tillverkas av stärkelse från vete, majs eller potatis. I processen med att framställa glukossirap tas gluten bort. Glutenhalten i glukossirapen är därför under 20 ppm och anses glutenfri.

Vad innehåller era produkter?

Vilka ingredienser som ingår i en produkt framgår av ingredienslistan på förpackningen. Det som det finns mest av kommer först, därefter följer övriga ingredienser i fallande skala. Om en ingrediens innehåller en allergen som till exempel mjölk, står ingrediensen alltid i klartext i ingredienslistan och dessutom markerad med fetstil.

Har du fortfarande frågor?

Behöver du mer information är du varmt välkommen att kontakta vår konsumentservice. Vi svarar dig så fort som möjligt.

Kontakta oss

Sponsring

Kan vi bli sponsrade av er?

Vi har tyvärr inte möjlighet att sponsra privatpersoner, föreningar, skolor etc. med godis eller reklamprodukter. Vi har en plan för vår sponsring som sträcker sig till ett fåtal strategiska samarbetspartners samt några enstaka större arrangemang.

Kan ni skicka reklamprylar till mig?

Vi tar fram ett begränsat antal reklamprodukter som används i olika konsumenttävlingar och kampanjer, och har därför inga produkter till försäljning eller utdelning. Håll utkik i din butik efter aktuella kampanjer och tävlingar. Där står ofta fina vinster på spel!

Har du fortfarande frågor?

Behöver du mer information är du varmt välkommen att kontakta vår konsumentservice. Vi svarar dig så fort som möjligt.

Kontakta oss

Varumärkesfrågor

Är det olika smaker på Ahlgrens bilar?

Receptet på våra härliga Ahlgrens bilar är en väl förborgad hemlighet. Om den rosa, vita eller gröna bilen har samma smak eller inte, lämnar vi upp till alla som äter Ahlgrens bilar att själva bedöma!

Vad är det för skillnad på Plopp och Center?

Center föddes 1941 och är från början en Cloetta-produkt, medan Plopp föddes 1949 i Stockholm hos Choklad Thule. När Choklad Thule köptes upp av Cloetta så kom Plopp med i Cloettas sortiment och har blivit kvar där.
Även om de har sina likheter är Plopp och Center två olika produkter. Center och Plopp har olika recept när det gäller fyllning och chokladandel. Plopp-fyllningen har en något högre sockerhalt än Center-fyllningen. Vidare är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har en mera “knäck”-artad arom medan Center har en mera ren toffe, karamell eller mjölkkolasmak. Dessutom är Plopp-fyllningen lite mera lättflytande eftersom den inte kokas lika mycket och därigenom får en något högre vattenhalt.

Vad betyder A:et på Läkerol-tabletterna?

A:et som finns på Läkerol-tabletterna och askarna, är inte bara en symbol för högsta kvalitet, utan också en hyllning till grundaren av varumärket – Adolf Ahlgren.

Vilka djur föreställer godisbitarna i Djungelvrål?

Följande djur har fått stå modell för figurerna i påsen: apa, lejon, ekorre (!) och elefant. Djungelvrål togs fram för länge sedan och varför man valde ut just dessa djur vet vi tyvärr inte, men alla hör de hemma i djungeln – till och med ekorren vilket kan kännas lite oväntat!

Har du fortfarande frågor?

Behöver du mer information är du varmt välkommen att kontakta vår konsumentservice. Vi svarar dig så fort som möjligt.

Kontakta oss