Gör en söt sallad på Nutisal American BBQ, grillad avokado, melon och fetaost! Receptet är framtaget i samarbete med Marie Skogström, kock och restaurangkonditor som driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö.
Recept:
1 rejäl näve Nutisal American BBQ
1 avokado
1 bit vattenmelon
1/2 rödlök
1 förpackning fetaost
1/2 lime, skal och juice
10 blad av färsk mynta
1/4 röd chili
Olivolja och peppar
Skär ner melon, fetaost och rödlök i lagom stora bitar som sedan kan läggas i avokadons halva. Riv limen och pressa ur juicen. Finhacka chili och blanda samman lime och chili med melon, lök och fetaostblandningen. Tillsätt en god olivolja och smaka av med peppar och salt. Dela avokadon på hälften, pensla med lite olja och grilla den på ett riktigt hett galler. Avsluta med att vända ner den färska myntan. Toppa sedan blandningen på avokadon. Hacka nötterna grovt och strössla på. Servera som en starter eller som ett gott tillbehör till kött, kyckling, fisk eller skaldjur.