Kladdig Chokladkaka:
Macadamia- och kolatäcke:
Gör så här:
Kladdig chokladkaka
Börja med att smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med smör och pudra därefter formen med kakao.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål, smält smöret i en kastrull på spisen häll smöret över chokladen. Rör till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker så att poröst, vänd därefter ner chokladsmeten.
Blanda mjöl, kakao och salt, sikta gärna ned blandingen i chokladsmeten (för att undvika klumpar) blanda sedan till dess att smeten gått ihop.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha kakan, använd gärna en sticka för att avgöra konsistensen, tänk på att kakan stelnar när den svalnar). Låt svalna lite och ta därefter ut kakan ur formen
Macadamia- och kolatäcke
Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull, låt koka under omrörning tills dess att du har fått en tjock smet (ca 12-15 minuter). Hacka under tiden nötterna lite slarvigt (det är gott med olika stora bitar i det sega kolatäcket).
Skär smöret i mindre bitar och blanda i lite i taget, när allt smöret har rörts i är det dags att blanda ner nötterna.
Häll därefter den sega smeten över din kladdiga chokladkaka och servera gärna med lättvispad grädde.