Pepparkaksmuffins med Juleskumfrosting

Pepparkaksmuffins

20 st små / 10 st stora

Tillagningstid ca 45 minuter + avsvalning

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl gräddfil, eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

 

Gör så här:

Börja med att sätta igång ugnen på 225ºC, rör därefter det rumsvarma smöret och sockret poröst med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om, rör sedan ner gräddfilen/filmjölken. Blanda slutligen mjölet med kryddorna och bikarbonatet för att därefter blanda ner mjölblandningen i smeten. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Juleskumfrosting

  • 1 påse Juleskum Original, 100 g
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • 1 dl grädde

 

Gör så här:

Mät upp 1 dl grädde i en kastrull, klipp juleskumtomtarna i mindre bitar och lägg ner dem i grädden. Koka upp och låt småkoka till dess att juleskummet lösts upp, ställ kallt och låt svalna. Vispa smör och florsocker poröst med elvisp eller i matberedare, vispa därefter ner färskosten. Vispa upp juleskumblandningen efter att den har svalnat, så att den får en lite fluffigare konsistens, vänd därefter ner juleskumfluffet i färskostblandningen. Fördela/spritsa glasyren på de avsvalnade muffinsen och pynta gärna med lite juleskumtomtar!