Trainee hos Cloetta i Malmö

Traineeprogrammet hos Cloetta är den perfekta övergången mellan teori och praktik för dig som nyligen tagit en akademisk examen. Här finns en unik chans att lära känna Cloetta, våra fantastiska varumärken och våra medarbetare, samtidigt som du får ett helhetsperspektiv av företagets business.

Under din traineeperiod får du möjlighet till såväl personlig som professionell utveckling genom coaching och mentorskap. Eftersom vi på Cloetta tror att människor utvecklas och växer genom praktisk erfarenhet och ansvar, får du redan som trainee ansvara för egna arbetsuppgifter och driva projekt.

Målsättningen med vårt traineeprogram är att rekrytera personer som har potential för att fylla framtida nyckelpositioner inom företaget och som vill fortsätta att växa tillsammans med Cloetta. Vi tar in traineer när vi ser att det finns behov inom organisationen och du finner då tjänsten utannonserad under Lediga platser.

Från trainee till en spännande karriär inom Cloetta

  • — “Det bästa med att arbeta på Cloetta är att få jobba med produkter och varumärken som man förstår sig på och kan relatera till. ”

    Afrodite, In-Store Activation Manager Pick & Mix

  • — “Cloetta är en organisation där du får möjlighet att påverka och där varje medarbetares insats gör skillnad. ”

    Daniel, Pick & Mix Manager i Malmö

  • — “De olika projekten gav en inblick i verksamheten och goda möjligheter att lära av mer erfarna kollegor, vilket känts utvecklande och roligt. ”

    Sofia, Category Manager i Malmö

Möt Cloettas trainee Pranvera

Pranvera Latifi började som trainee i januari 2016, direkt efter sin examen från Copenhagen Business School, där hon läst en master i Economics & Business Administration.

– Min första tid på Cloetta har varit som en påse Polly, alltid överraskande, och man vet inte vilket intressant projekt man ska bli involverad i härnäst. Det är alltid mycket på gång och kollegorna har engagerat mig i flera olika projekt. Allt ifrån att titta på hur Cloettas produkter ska bli ännu mer miljövänliga till att testa nya smaker på Läkerol.

– Det jag blivit positivt överraskad över är hur mycket ansvar jag redan har fått. Under min första placering är jag ansvarig för att introducera ett internationellt varumärke på den svenska marknaden. Detta innebär att jag ska lägga en plan för var produkterna ska säljas och till vilket pris, samt vilket sortiment som passar de svenska konsumenterna. På toppen av detta har jag även fått ansvaret för PEZ i Sverige.

Varför sökte du dig till Cloettas Traineeprogram?
– Jag har alltid haft en stor passion för konsumentvaror och letade därför efter ett företag som kändes genuint och där jag skulle få möjligheten att arbeta med några av de allra främsta varumärkena i Sverige. Under intervjuprocessen insåg jag även att kollegorna på Cloetta är oerhört drivna och att atmosfären är öppen och dynamisk. Cloetta passade därför perfekt in i den profil av företag som jag sökt. 

– Cloettas traineeprogram är väl strukturerat med tre olika placeringar på sex månader vardera, där man får prova på allt från marknadsföring, category management till brand management. Under min traineeperiod deltar jag även i Livsmedelsakademins Open Innovation Training Programme. Under två fullspäckade dagar i månaden får vi lära oss allt om livsmedelsbranschen samt om hur olika företag inom industrin kan samarbeta för att kunna stå starkare inför framtiden. Traineeprogrammet ger mig en utmärkt start på arbetslivet och skapar en solid grund och ett brett nätverk för min framtida karriär.

Möt Cloettas trainee Niklas

Niklas började som trainee på Cloetta i april 2016.

– Jag har länge velat jobba inom livsmedelsbranschen. Efter ekonomistudier och ett par år i sport- och e-handelsbranschen blev jag erbjuden en plats som trainee på Cloetta. Jag tyckte det lät som en bra plattform att börja ett nytt karriärkliv på, och en flygande start in i ett anrikt och välrenommerat företag som Cloetta.

– Under min första tid har jag fått användning av gamla erfarenheter och blandat dem med nya intryck. Det finns dels en enorm kompetens hos Cloetta, samtidigt som man är öppen för förändringar och nya idéer. Det är för mig en attraktiv arbetsplats där jag kan utvecklas. Just nu flätar jag samman tidigare erfarenheter med nya lärdomar med att utveckla e-handeln för Cloettas produkter.

Vad är det bästa med Cloettas traineeprogram?
– Jag har främst en stor möjlighet att påverka var på företaget jag gör mina traineeperioder, vilket gör att jag kan påverka vad jag lär mig om på Cloetta. Därtill får jag arbeta med flera skarpa projekt med stort stöd från kollegorna, vilket alltid är utvecklande.

Ovanpå allt går jag ett ”open innovation training programme” vid Livsmedelsakademin. En utbildning där teori, praktik och nätverkande inom livsmedelsbranschen flätas samman.